WAT BIEDEN WIJ?

Movelab is een dansschool die het onderzoeken van beweging en creativiteit in de dans vooropstelt – in plaats van het oefenen van pasjes. Wij noemen dit: Creatieve Dans. Onze Creatieve Dans lessen zijn geschikt voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar.

 

LESSTRUCTUUR

Movelab’s Creatieve Dans lessen hebben de volgende structuur:
•    Warm-up
•    Onderzoek van een bepaald thema (lichaam, ruimte of tijd)
•    Improvisatie op basis van het thema
•    Compositie op basis van het thema

Monica bedenkt elke les weer iets moois en nieuws of iets wat aansluit bij eerdere lessen. Met Monica als geweldige, lieve, kundige en enthousiaste lerares, leren de kinderen vrij bewegen en met plezier dansen. Een groot geluksmoment iedere week weer voor moeder en dochter.
— Lotte Horlings, moeder van Tess

ONZE VISIE

Movelab draait om het kennen en vertrouwen op je lichaam en je ideeën. Creatieve Dans helpt je om efficient te bewegen, problemen creatief op te lossen, vrij te communiceren en esthetiek te ontdekken. En natuurlijk veel plezier te hebben!

Wat Movelab uniek maakt, is onze conceptuele benadering van het dansen in plaats een imitatie-gerichte benadering. In elke les onderzoeken we drie fundamentele concepten: lichaam, ruimte en tijd. De dans is het resultaat hiervan. Iedere les is anders, tot in de puntjes voorbereid, maar toch flexibel en spannend. We geven extra aandacht aan coordinatie, balans, kracht, lenigheid en een goede lichaamshouding.

De Creatieve Dans lessen van Movelab leggen de basis voor elke fysieke activiteit, zoals sport of andere reguliere danslessen. Creatieve Dans versterkt het zelfvertrouwen, de discipline en de aandachtsspanne van kinderen. Het stimuleert samenwerking en positieve gevoelens.

 

MONICA ANTEZANA

Monica Antezana is de oprichter en directeur van Movelab. Ze is een Moderne Dans professional met een Master in Performances Studies, een Bachelor in Choreography en een Master in Science of Education. Ze werkt als choreograaf, danser en dansleraar.

 

I believe that creativity is at the centre of human intelligence. I know that it is possible to develop your creativity by dancing. And it is 100% worth it! I have created Movelab based on this principle. I look forward to sharing my passion for creative movement with you. Lets smart-dance!
— Monica Antezana